Recenzie Pe Strada Dublin (Pe Strada Dublin #1) de Samantha Young

Recenzie:Pe Strada Dublin 
                                                  (Pe Strada Dublin #1) 
                                                   de Samantha Young


Descriere:


Tot ce vrea ea este prezentul.
Însă viitorul îi rezervă o surpriză... 

New York Times bestseller
Jocelyn Butler a fugit ani întregi de trecutul său. Însă bărbatul seducător pe care îl cunoaşte o va dezbrăca de toate... secretele.
 
Acum patru ani, Jocelyn Butler şi-a lăsat în urmă trecutul dureros şi a plecat din Statele Unite în Scoţia, pentru a lua totul de la capăt. 

S-a hotărât să-şi îngroape suferinţa şi să meargă înainte fără a se mai implica în nicio relaţie.
Pare mulţumită să ducă o viaţă retrasă până în clipa în care se mută într-un apartament superb pe Dublin Street. Acolo cunoaşte un bărbat care zguduie din temelii lumea ei păzită cu grijă.

Braden Carmichael obţine întotdeauna ce vrea. Ştiind cât de sceptică este Joss privind orice fel de relaţie, Braden îi propune un aranjament sexual care să satisfacă atracţia intensă dintre ei şi care să le ofere în acelaşi timp libertate totală.

PE STRADA LONDRA, de Samantha Young, în curând în colecţia Eroscop!



  Îl puteţi achiziţiona aici.


EROTISM.
SENZUALITATE.

ROMANTISM.

Recenzie:

"Pe Strada Dublin" este un roman emoţionant care te învaţă că nu trebuie să te temi să iubeşti din nou. O altă lectie importantă pe care o primim este aceea că, uneori, prietenii pot deveni familia ta atât timp cât ai inima deschisă şi sufletul pregătit pentru o nouă şansă...

"Pe Stradă Dublin" a fost una dintre cele mai bune lecturi ale anului 2013 şi trebuie să felicit Editura Trei pentru achiziţionarea şi publicarea acestui titlu pe piaţă românească. În opininia mea, Joss, eroina romanului, reprezintă una dintre cele mai puternice reprezentate ale sexului frumos, dar care are coloană vertebrală şi nu se teme să-şi exprime opinia în orice privinţă. Sincer, această caracteristică a devenit atât de rară în noile apariţii din ultima vreme...

Nu am nimic cu "Twilight" sau "Fifty Shades", am citit ambele serii, de fapt "Twilight" mi-a deschis apetitul pentru fantasy şi astfel, am descoperit noi orizonturi în lumea lecturii, dar sincer, se pare că deja a apărut un tipar general ca personajul central feminin să fie timidă şi inocenta, mai mult sau mai puţin, iar eroul- problematic şi distant.

Deşi se păstrează o parte dintre aceste caracteristici- prin prezenţa unui erou foarte protector, obsedat după control- eroina nu este doar o floricică lipsită de apărare, care se îmbujorează uşor, dimpotrivă este o femeie sigură pe ea, care este conştientă că este atractivă şi nu se teme de nimeni.

În incipit, cunoaştem o adolescenţă inocentă şi plină de viaţă care studiază împreună cu cea mai bună prietenă, Drew, şi încearcă să nu ia în condiderare atenţia pe care o primeşte de la băiatul de care este atrasă prietenă ei. În acel moment, îşi face simţită apariţia conducerea şcolii însoţită de poliţie şi asistenţă socială, care îi dezvăluie un adevăr cutremurător legat de părinţii şi surioară ei- aceştia au murit într-un accident de maşină...

Astfel ajungem la ipoteza, construită din faptul că Joss se mută într-o nouă locuinţa, pe stradă Dublin, sau cel puţin îşi doreşte să se mute, acest fapt fiind condiţionat de reuşita să se înţelegă cu chiriaşa acelui apartament, Ellie Carmichael. În timp ce se pregătea să ocupe un taxi, cunoaşte un bărbat atractiv,deşi la pprima vedere, el nu constituie genul de bărbat care ar atrage-o din ăunct de vedere fizic , sigur pe el, de fapt chiar puţin arogant şi care adoră să flirteze, ea constiuind ţintă principală. Deşi face faţă cu brio atacurilor lui şi reuşeşte să se descurce excelent cu Ellie, Joss va fi pusă curând în faţa unei mari provocări: fratele atractiv, foarte protector şi aflat într-o relaţie este nimeni altul decât Costumul din taxi, mai exact Braden... Carmichael, iar prima întâlnire, cu prilejul căruia fac cunoştinţă şi află întreagă situaţie, este destul de... interesantă... şi hazlie pentru cititori.

Atracţia dintre cei doi eroi este de necontestat, totuşi cei doi încearcă să-i reziste şi metodele prin care se opun au fost destul de diverse şi amuzante, cel puţin din perspectiva mea ca cititoare. Una dintre aceste metode ar fi momentul în care Braden le prezintă pe 'partenerele lui', precum şi momentul în care încearcă să o facă geloasă pe Joss, folosindu-se de soţia unuia dintre partenerii lui de afaceri, dar, bineînţeles că şi Joss ripostează şi, astfel ajungem la situaţiile haioase, tensionate şi pasionale, pentru că atunci când cei doi se întâlnesc ies, întotdeauna, scântei.

O altă situaţie încurcată şi încărcată de tensiune, comic de situaţie este aceea dintre Ellie şi Adam, prietenul cel mai bun al lui Braden, o situaţia ce se aseamănă destul de mult cu cea a lui Braden şi Joss, dar de data această, cel care se opune existenţei unui viitor al acelei relaţii este Adam.

Oricum, laitmotivul prezent în ambele situaţii pare să fie iubirea imposibilă datorită demonilor din trecut, încercarea de a ascunde sub preş traumele psihologice şi dreptul la o a două şansă.

Niciodată nu trebuie să ne ascundem problemele şi să ne prefacem că totul este în regulă atunci când, în mod evident nu suntem, iar acest fapt îl va constata Joss şi, împreună cu psihologul ei, dar mai ales cu ajutorul lui Braden şi Ellie, ea va reuşi să-şi vindece rănile sufleteşti şi să găsească puterea de a merge mai departe, în ciuda trecutului aventuros şi drumul către auto-distrugere pe care se află anterior, iar teama şi obsesia completă pentru control a lui Braden va fi impulsul de care avea nevoie pentru a lua decizia corectă.

Da, dragii mei! Braden are şi el proprii lui demoni, datorită unei trădări din trecut, precum şi a abandonului părinţilor săi, abandon nu fizic, căci atât tatăl lui cât şi mama lui s-au jucat de-a părinţii în diferite momente ale vieţii lui Braden, dar niciunul nu a fost capabil să-i ofere căldură părintească şi un cuvânt de consolare atunci când acesta a avut cea mai mare nevoie. Singura lui salvare a constituit-o familia Nichols, care a fost mereu alături de el.

Naraţiunea se realizează la persoană întâi din perspectiva lui Joss, iar autoarea reuşeşte să exprime într-un mod unic, inegalabil, lupta interioară între dorinţa de a merge mai departe şi de a fugi, lupta interioară datorată instinctului de auto-conservare, precum şi a tuturor anilor de suferinţă în tăcere...

Caracterizarea personajelor:

Joss- personajul principal feminin al acestei poveşti, precum şi naratoarea acţiunii- este faţă distanţă, care reuşeşte cu precizie şi experienţă îndelungată să-şi ascundă sentimentele şi trăirile sufleteşti, uneori chiar de ea însăşi. Datorită anilor zbuciumaţi din adolescenţă, ea are experientă şi maturitate de partea ei, chiar dacă vârstă ei nu o arată- având doar douăzeci şi trei de ani-, ea este genul de faţă care nu suportă să trăiască din banii altei persoane, lucru dovedit prin refuzul repetat de a se atinge de banii părinţilor ei, deşi ar fi putut să o ajute în diferite situaţii de criză de-a lungul timpului.

Este atractivă, deşi nu este perfect conştientă de atracţia pe care o exercită asupra bărbaţilor din jurul ei, fapt remarcat atât de Braden cât şi de Ellie. Deşi nu pare a fi genul de femeie care l-ar atrage pe Braden Carmichael, temperamentul ei, precum şi frumuseţea ei exotică reuşeşte să-l cucerească irevocabil, astfel încât cei doi pornesc o relaţie pasională, bazată pe atracţie şi sex, nicidecum pe sentimente, desigur lucrurile se complică în acest timp....

Braden Carmichael- scoţian- dap, am de gând să folosesc doar acest cuvânt pentru a-l descrie. Totuşi, va pot dezvălui că este un bărbat intens, pasional, uneori arogant, alteori pur şi simplu încrezător. Desigur, având în vedere toate fetele care s-au aruncat la picioarele lui şi au acceptat fiecare regulă impusă de acesta, fără a protesta, este de la sine înţeles că nu acceptă cu uşurinţă un refuz, dar nu spun acest lucru în sensul negativ, doar că este mult mai încrezător şi mai tenace decât ceilalţi eroi al altor romane de acest gen. Pe de altă parte, ceilalţi eroi nu s-au confruntat cu o partenera precum Joss...

Adam şi Ellie se confruntă cu multe obstacole dar iubirea lor nu cedează nici datorită timpului, nici datorită distanţei, nici datorită personalităţii lor...

Este genul acela de cuplu, care într-un fel sau altul reuşesc să-şi găsească drumul unul către celălalt. De asemenea, povestea lor este dezvăluită mai pe larg în nuvela 'Until Fountain Bridge', în care descoperim cât de strâns legată este relaţia lor, strânsă printr-o prietenie şi relaţie de loialitate reciprocă.

Verdict Final- un român despre peietenie, loialitate, iubire, dar şi traume, pierderi şi dreptul de a merge mai departe. O poveste despre viaţă şi moarte, în care primim o lecţie importantă: viată este scurtă, bucură-te de fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima.


Nota mea: 10/5.




Citate:

“I know you love me, Jocelyn, because there’s no fucking way I can be this much in love with you, and not have you feel the same way. It’s not possible.”



“Babe, nice lingerie is for seducing a man. I’m already fucking seduced.”



“You’re good with the words, I’ll give you that.”
“I’m good with my hands. Will you let me give you that?”



“I feel like I'm missing something really important when you're gone. So important I don't feel like myself. I've never felt like someone was mine before. But you're mine, Jocelyn. I've known that from the moment we met. And I'm yours. I don't want to be anyone else's, babe.”



Serie
        .....Pe Strada Dublin



On Dublin Street (On Dublin...
de 

An On Dublin Street Christm...
de 

Until Fountain Bridge (On D...
de 

Down London Road (On Dublin...
de 

Castle Hill (On Dublin Stre...
de 

Before Jamaica Lane (On Dub...
by 

Fall from India Place (On D...
de 

Untitled (On Dublin Street #5)     
de 

0 Response to "Recenzie Pe Strada Dublin (Pe Strada Dublin #1) de Samantha Young"

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme